Så fixar du en snygg tavelvägg

För många blir det allt viktigare att ha ett unikt, personligt hem. Känner du likadant? Då kanske du kommer uppskatta detta inredningstips för hur du fixar en snygg tavelvägg –

så här gör du steg för steg.

Ha möblerna på plats

En inte fullt så liten bagatell är att ha möblerna på rätt plats före du sätter igång med tavelväggen. Det blir lättare att göra den snygg om du kan anpassa den efter hur resten av rummet av ser ut. Genom att klicka på länken kan du läsa mer om hur du möblerar ett rum på bästa möjliga sätt.

Planera för tavelväggen

När du nu vet exakt var du ska ha tavelväggen är det dags att planera inför den. Hur stort utrymme ska tavlorna täcka och hur ska de hängas? Du kan hänga tavlorna i olika mönster – se länken för inspiration på tekniker såsom en vågrätt eller ”kaotisk” tavelvägg. Skissa hur du tänker dig väggen.

Välja tavlor och ramar

Nu till det roligaste: vilka tavlor och ramar ska du hänga upp? På https://www.frameit.se/ får du massor av inredningsidéer för väggen. Tavelväggen blir allra läckrast om du utgår från ett särskilt tema, stil eller färgskala. Genom att vara enhetlig i stilvalen kan du mixa personliga foton med köpta bilder och på så sätt skräddarsy väggen. Du behöver inte nödvändigtvis sätta bilderna du valt i klassiska tavelramar, utan kan i stället välja posterhängare och lister.

Häng upp tavlorna!

kheera