Minimalistisk inredning

Letar du efter en ny inredningsstil i ditt hem som känns hemtrevlig, men ändå avskalad? Då kan den minimalistiska inredningstrenden vara något för dig. Under många år har minimalismen intresserad människor och det verkar som att denna inredningstrend aldrig kommer att gå ur stil. Ett vanligt missförstånd är att man tror att minimalistiskt betyder tråkigt eller rent ut sagt “fattigt”, men detta är långt ifrån sanningen. Det finns en tydlig orsak och grund i inredningstrenden och det är att minska på det materialistiska för att lämna mer utrymme för det mentala.

Så kommer du igång

Vill du ha den minimalistiska inredningsstilen i ditt hem ska du först fundera på varför. Vill du få ett hem som känns luftigare, vill du minska konsumtionen av onödiga ting eller vill du ha mer mentalt utrymme att leka på?

När du har tagit reda på varför är det dags att sätta igång. Se till att rensa ur garderob, lådor, hyllor, skåp och allt annat där du har samlat på dig saker genom åren. Spara bara sådant som du verkligen använder dig av och släng eller sälj resten. Packa inte ner för mycket saker i källare eller förråd. Att leva minimalistiskt betyder inte att du ska stuva undan saker där du inte kan se dem, utan att du faktiskt ska göra dig av med dem.

Välj inredning med hjärtat

Det är lätt att köpa på sig massor av olika typer av inredning som aldrig kommer till användning. Den där ljusstaken som du tyckte var så fin plockades bort efter bara 3 veckor eller så fick den sällskap av ytterligare en ljusstake. Istället för att köpa saker bara för att eller bara för att det är billigt så satsa på att välja föremål med hjärtat. Ta tid på dig, ha is i magen, så kommer du dessutom att blir betydligt mer nöjd med ditt hem.

Inled ett köpförbud

Du är inte i behov av den där duken, de där gardinerna, prydnadskuddarna eller de där söta ljushållarna i ljusblått glas. Se till att du anammar den minimalistiska inredningstrenden på riktigt och sätt ett köpförbud på fler föremål som inte är nödvändiga. Har du svårt att inte köpa när de väl är framför dig så se till att undvika reor, loppisar och affärer under en period.

kheera