Feng Shui

Inredningstrender kan vara mer eller mindre långlivade, få av dem har hållit lika länge som den kinesiska lära vi känner som Feng Shui. Till skillnad mot många andra inredningstrender handlar t dedock inte om någon specifik stil sett till design, utan du kan inreda enligt Feng Shui med i stort sett vilken stil som helst. Snarare handlar det om en lära som genom ett antal riktlinjer syftar till att vi ska få harmoniska hem. Rent idéhistoriskt har läran sina rötter i daoismen och böcker som I Ching och andra skrifter som har hög status inom den filosofiska inriktning som kallas för Konfucianismen. Det mest grundläggande är att människan påverkas av sin omgivning.

Ett av de viktigaste målen inom Feng Shui är att skapa inredning som får oss att känna oss trygga. Så kallade kraftpositioner är ett viktigt begrepp. Rent konkret handlar exempelvis kraftpositioner om att fördela sittplatser i ett rum på ett sätt som gör att ingen behöver sitta med ryggen mot en dörr.

Hos Lampgallerian.se kan du påbörja åtminstone en del av din resa mot att inreda ett hem enligt Feng Shui. Deras sortiment rymmer så gott som alla typer av lampor. Ett tips är den sorts lampa som kallas för plafond, det vill säga en lampa som sitter monterad direkt mot taket snarare än hänger från det. Ett stilrent sätt att belysa ett rum som är diskret och undviker att belamra det med fler intryck.

Ett annat stort inslag inom Feng Shui handlar om motsatspar som ställs mot varandra för att skapa balans. Enkelt uttryckt handlar det om att du ska uppnå balans i inredningen genom att kombinera mjukt och hårt, varmt och kallt, blanka ytor med texturer och så vidare.

kheera