Inred hållbart

Trenderna inom inredning växlar och det som var modernt igår kanske är omodernt idag. Genom att inreda hållbart lämnar du mindre miljöpåverkan och behöver heller inte köpa nytt så ofta för att hålla ditt hem trendigt.

Klä om möbler

Ett bra sätt att tänka på miljön och samtidigt på plånboken är att klä om möbler och att använda tvättbara tygöverdrag. Har du husdjur som gärna sover i möblerna kan ett överdrag förlänga livet för möbeln riktigt länge, och om du känner för att ändra färg på inredningen är det ganska lätt att antingen beställa eller göra ett nytt överdrag på egen hand. Hos Bemz kan du beställa gratis tygprover till dina möbler så det blir lättare att bestämma dig för vad du vill ha för färger.

Andra sätt att inreda hållbart är att använda tyg och filtar, kuddar och annat som är lätt att byta ut i takt med trenderna. Att möblera om istället för att slänga ut och köpa nytt ger också en nyhetskänsla i hemmet.

Tänk på återbruk, har du något gammalt som kan få en ny funktion eller färg? Du kan kanske måla om möbeln? Var också noga med att undvika hotade träslag så att inte skövling av regnskogarna uppmuntras.

Med smådetaljer som du förändrar kan du skapa stora effekter och innan du köper möbler, tänk till och fundera på hur du kan använda möbeln om du tröttnar på den som den är. Kan den målas, kan den kläs om eller kan den placeras någon annan stans?

Lycka till!

kheera