Öka värdet på bostaden med rätt inredning

Genom att välja rätt inredning skapar du inte bara ett trevlig hem utan bidrar också till att öka värdet på ditt boende. Med smarta färgval och passande val av möbler kan du få ut mer pengar vid en försäljning.

[IMAGE=bBcIpPfUwWKD.jpg]

Innan du sätter igång med att renovera ditt hem gäller det att få koll på vad de flesta bostadsköpare tycker om för typ av inredning. Att välja rätt färger och material i kök och badrum är viktigt oavsett om du ska sälja inom kort eller om några år då denna typ av renovering är kostsam. Om du är osäker kan du till exempel kontakta en professionell fastighetsmäklare som även kan hjälpa till med styling inför själva visningen. På https://blok.se/ hittar du mer information om hur det går till att sälja en bostad och vad som är viktigt att tänka på.

Så tjänar du på ditt hem

Det finns några enkla knep för att höja värdet på ditt hem. Först och främst är det viktigt att rensa ut överflödiga inredningsdetaljer och andra prylar som lätt gör att bostaden ser överbelamrad ut. Ta bort tidningshögar och ha endast ett begränsat antal prydnadssaker framme. Ett hem med färre saker upplevs som mycket luftigare och rymligare än ett överfullt hem.

Städning är kanske inte det första du kommer att tänka på när du hör ordet inredning men faktum är att städningen är bland det viktigaste för att en inredningsstil ska komma till sin rätt. Bara genom att rensa bort överflödiga saker och göra en ordentlig storstädning skapar du genast en välvårdad känsla i hemmet. Glöm inte att putsa fönster och ta bort fläckar på soffan och andra möbler. Även speglar mår bra av en putsning liksom kylskåp och andra vitvaror.

Grundläggande renovering ökar värdet på ditt boende utan att arbetsinsatsen eller kostnaden behöver vara speciellt hög. Genom att måla om väggarna i en neutral färg, som till exempel vitt eller beige, blir boendet mer attraktivt. Om golven är väldigt slitna är det också en bra idé att slipa om dem eller lägga in helt nya golv. Dagens klickgolv är enkla att lägga på egen hand och kostar inte särskilt mycket i inköp men gör att ditt hem ser nytt och fräscht ut.

Val av möbler har också betydelse för hur mycket du tjänar vid en försäljning och det är viktigt att varken ha för få möbler eller för många vid visningen. Många mäklare erbjuder hjälp av en stylist men det finns mycket du kan göra själv. Ställ ut en del möbler tillfälligt i förrådet för att skapa känslan av ett större boende. Har du för få möbler bör du istället låna möbler av vän och familj för att köpare ska kunna se hur bostaden ser ut när den är möblerad.

kheera