Möbler placerade mot väggarna

Ett mycket vanligt inredningsmisstag som många gör är att man arbetar alldeles för mycket med de väggar som bostaden har. Med det menar vi att man låter alla typer av möbler stå upptryckta mot väggarna eller intryckta i diverse hörn. Den främsta orsaken till varför man gör så är för att man tror att rummet kommer att se större ut, men oftast ger det bara motsatt effekt.

Bara för att man har råkat göra ett inredningsmisstag så betyder det inte att man inte kan hitta en lösning på detta och på just det här problemet finns det fler lösningar än en. För att man ska få känslan av att hemmet är mer luftigt så måste man också se till att möblerna omges med luft. Det kan t.ex. handla om att du låter sängen stå med kortsidan mot väggen och löpa ut mitt i rummet, istället för att ställa den med långsidan mot väggen. Ibland räcker det gott och väl med några centimeters mellanrum från väggen. Du behöver alltså inte låta soffan stå i mitten av vardagsrummet om ytan inte tillåter.

Detta misstag är mycket vanligt i samband med soffor och därför ser man det främst i vardagsrum. Man ställer soffan med ryggen mot väggen, eftersom man vill ha så mycket golvyta som möjligt. Ditt vardagsrum är dock större än du tror och golvytan minskar inte för att du drar ut den lite, även om det så bara gäller 1 dm. På så sätt får du en mycket luftigare inredning som kommer att ge dig den där känslan som du så länge har strävat efter. Det bästa är om du kan dra ut soffan så mycket så att du kan gå bakom den, men det är naturligtvis inte alla rum som tillåter det.

kheera