För tunga möbler

Har du fått ärva en hel del tunga möbler av morföräldrar/föräldrar eller har du bara en förkärlek till möbler av tyngre och större slag? Visst kan det vara vackert med möbler i massiv ek, men det kan också få ditt rum att se alldeles för trångt och “tjockt” ut.

Det finns specifikt två situationer där man inte ska använda sig av tunga möbler, t.ex. stora byråer eller tjocka sängramar i trä. Den första situationen är när du försöker ge dig på att inreda ett litet rum och den andra situationen är när du vill skapa så mycket rymd och yta i ett rum som möjligt. Tunga och stora möbler har en tendens att få ditt rum att krympa och eftersom majoriteten av alla möbler står på golvet, så förlorar du även väldigt mycket golvyta.

Försök att satsa på möbler som är nättare och som känns luftiga. Den stora sängramen i trä kan med fördel bytas ut den i metall med “galler” istället. Den enorma garderoben som tar upp otroligt mycket plats kan bytas ut mot en klädhäst istället. Välj ut dina snyggaste plagg och använd sedan utrymmet under sängen för att förvara dina andra kläder.

kheera