Fel val av färger

De flesta människor är medvetna om att mörka färger förminskar och ljusa färger förstorar. Detta är något som det ständigt talas om när det t.ex. kommer till kläder och stiltips. Vill man se slankare ut ska man välja mörka plagg och vill man förstora och framhäva så ska man välja ljusare toner. Detsamma gäller för våra hem och ett vanligt misstag är att man väljer fel färger, speciellt på väggarna.

Väggarna utgör en mycket större del av vårt hem än man tror. När man inreder är det lätt att man glömmer hur avgörande dessa är för helhetsintrycket. Om du har ett litet rum som du vill ska kännas större så ska du skippa den där bruna, mörkgråa och burgundy färgen som såg så snygg ut i inredningsmagasinet på nätet.

Kombinera: Om du ändå tänker välja en mörk färg i ditt hem så satsa då på en fondvägg istället för att måla alla väggar i samma färg. På så sätt kan du fortfarande ta del av de mörka och murriga toner som du uppskattar, utan att rummet behöver krympa med flera kvadratmeter. Måla med färg eller välj en snygg tapet!

kheera