Mer personlighet – en stor inredningstrend

Visste du att personlig inredning faktiskt kan vara en trend? Jo, det är helt sant! Du minns säkerligen själv tillbaka på de inredningstrender som vi var vana att se förr. Våra hem skulle vara så avskalade, kalla och opersonliga som möjligt för att kunna mäta sig med de hem som visades upp på inredningssajter eller hos mäklare. Nu är det dock annat som gäller och tur är väl det. Om alla hem såg likadana ut, vilket de under en period faktiskt gjorde, så skulle vi aldrig känna oss hemma när vi väl klev innanför vår egen dörr.

Det fina med inredningstrenden

Det finns mycket positivt med att inreda personligt, men en av de finaste aspekterna med trenden är att ingen annan kan säga vad som är rätt eller fel. Det är du, din personlig och dina intressen som ligger till grund för hur din inredning och ditt hem kommer att se ut. Om du vill ha en affisch på Elvis Presley på väggen så har du det. Vill du ha fotografier av alla släktingar på en tavelvägg så har du det också.

Det svåra med att inreda personligt är alltså inte att hitta föremål som man gillar, utan att inreda personligt samtidigt som man håller det stilrent och snyggt. Balansgången är väldigt svår för många och det är lätt att den personliga inredningen tar över hela hemmet och istället får det att se stökigt och rörigt ut.

Så lyckas du med inredningstrenden

Målet med att inreda personligt är att ha ett hem som skiljer sig från alla andra, som visar att det är just du som bor här och vad du tycker om. Ett bra sätt att lyckas med en personlig inredning är genom att välja ut några få föremål som känns väldigt viktiga för dig. Det kan t.ex. vara ett instrument som du tycker om att spela, en tavla som du känner talar till dig eller ett stilleben med saker från tidigare resor. Resten av inredningen försöker du hålla så stilren som möjligt och låt då dessa föremål vara i fokus.

Kom ihåg att det är du som ska trivas i ditt hem, även om man gärna vill att andra också ska uppskatta det. Har du svårt att hitta inspirationen eller tillvägagångssättet för hur du inreder personligt så kan du alltid använda dig av bloggar, tidningar eller inspirationssajter på nätet. Ett mycket bra exempel på en sådan sajt är Pinterest där du hittar alla möjliga inredningsbilder.

kheera