Inredningstrender sommar/vår 2019

Varje år kommer det ut nya inredningstrender. Vissa håller sig kvar år efter år, medan andra sakta dalar bort. Ibland gäller trenderna inte ens ett fullt år, utan bara för säsongen som råder, t.ex. inför vår och sommar. Vi har tagit oss igenom ett flertal inredningsmagasin för att hitta de bästa och populäraste inredningstrenderna för vår och sommar 2019 och vi vill mer än gärna dela med oss av dem!

Rosa nyanser – Under vår och sommar 2019 kommer vi att ta av oss de svarta solglasögonen och istället sätta på oss de rosa. Vi ska nämligen se allt genom rosa solglasögon just nu. Vill du vara så inredningstrendig som möjligt så är det rosa toner du ska satsa på. Främst är det pastell som gäller, men alla nyanser av rosa går bra. Välj detaljer i färgen eller satsa på en rosa vägg.

Trädetaljer – Detaljer i trä är riktigt hett just nu och ett stort plus är att trä är ett miljövänligt och väldigt hållbart material. Väljer du dessutom svenska träslag som ek, björk och ask är du ännu mer moderiktig. Du väljer själv om det är träluckor i köket som du vill satsa på eller om du hellre föredrar mindre detaljer och dekorationer, t.ex. fotoramar i trä eller varför inte en snygg kökspall.

90-talet – Ja, 90-talet börjar faktiskt att leta sig tillbaka in i våra hem och detta gäller specifikt när det kommer till färger. I sommar och vår är det inredning i grönt och gult som gäller och fördelen med dessa färger är att de dessutom påverkar ditt humör positivt. Färgen gul sägs t.ex. göra människor lyckligare.

Föremål i keramik – Något som tydligt har synts till i nyhetstidningar, modemagasin, inredningstidningar och på sociala medier är hem inredda med keramikföremål. De vanligaste och mest populära föremålen är de som också har en lite annorlunda form eller en unik yta. Keramikburkar med lock är väldigt vackra och kan fungera utmärkt i badrummet som förvaring för små ting.

Beige, beige, beige – Under väldigt många år har vi använts oss av grått som en typ av basfärg i våra hem, men nu är det en annan ton som gäller. Under sommar och vår 2019 satsar vi istället på de mer beigea tonerna, både mörka och ljusa nyanser. Denna trend är väldigt enkel att tillämpa, eftersom färgen går bra ihop med många andra toner, t.ex. med puderrosa som också gäller för 2019.

Torkade blommor – Kommer du ihåg hur trendigt det var att torka blommor och hänga upp dem på väggarna? Du hade kanske själv ett flertal buketter hängandes i tonårsrummet, eller hur? Gröna växter och färska snittblommor har alltid en given plats, trots olika inredningstrender, men nu ska de även få sällskap av just torkade alternativ.

kheera