Inred ditt hem på ett personligt sätt

Att inreda sitt hem på ett sätt som gör att både du och gäster trivs behöver varken vara krångligt eller dyrt. Genom att gå igenom rum för rum och och fräscha upp och byta ut en del av inredningen går det att skapa ett personligt hem utan en omfattande och dyr totalrenovering.

[IMAGE=b8RYuBc00Fz4.jpg]

Många glömmer bort att uttrycket “less is more” gäller även för heminredning. Om du någon gång har sålt en bostad har du dock säkert insett hur viktigt det är att rensa och städa ordentligt inför fotografering och visning. Med färre möbler ser ditt hem större och ut och känns mycket rymligare, samtidigt som tavlor och annan vacker design lyfts fram.

[IMAGE=eL7M76bBM63W.jpg]

Städa, rensa och planera

[IMAGE=e2ejHUfm0HeV.jpg]

För att lyckas få den stil du drömmer om i ditt hem gäller det att gå metodiskt tillväga. Börja med att se över dina städredskap. Ja, det låter tråkigt men för att få en harmonisk inredning behövs bra städredskap och ordning och reda i städskåpet! Med en smidig städskåpsinredning hos Barahandtag. kan du enkelt stuva undan dammsugare och få en bra översikt över dina övriga städprodukter. Se därefter till att rensa i röran för att få bort onödiga saker. Gå igenom pappershögar och sätt in viktiga papper i pärmar medan gamla tidningar, kuvert och andra överflödiga papper går till återvinningen. Har du även mängder med kablar, laddare och andra elektronikprylar som du inte använder längre bör du även rensa ut dem och lämna in som elavfall till en återvinningsstation.

När hemmet börjar kännas luftigare är det dags att se över befintliga möbler, gardiner och andra inredningsdetaljer. Passar färgerna och materialen ihop eller är det en blandning av olika färger och stilar? Kanske räcker det med att byta ut gardiner och en matta för att skapa en mer enhetlig stil? Genom att till exempel välja samma färg på både soffkuddar, matta och gardiner i vardagsrummet går det att snabbt skapa en känsla av enhetlighet i inredningen. Är det istället möblerna som stör harmonin i inredningen kan du fundera över om det räcker med att byta ut någon av möblerna eller att måla om dem. Kanske kan du komplettera med loppisfynd som du målar om för att inte behöva lägga ut stora summor på nytt möblemang?

Hitta inspiration

Det är inte altid lätt att veta hur inredning och design ska utformas för att skapa ett personligt hem. Genom att hämta inspiration från de senaste inredningstrenderna kan du välja ut det som du tycker om och anpassa trenderna till ditt hem. En fördel med att välja ut detaljer från de senaste trenderna är att dessa ofta enkelt går att hitta i butiker. Genom att besöka möbelbutiker, både på nätet och i fysiska butiker, lär du dig också mer om vilka typer av möbler och färger som passar ihop med varandra.

kheera