Inred ett litet hem

Många tror att ett litet hem är mycket enklare att inreda än ett stort, men sanningen är att det faktiskt är helt tvärtom. Har du ett stort hem eller rum så har du också mer yta och väggar att arbeta med och stora rum kan mycket enklare klara av alla typer av möbler. I ett litet rum har man inte lite mycket utrymme och måste därför tänka till en extra gång innan man väljer inredning.

Om du ska inreda ett litet hem så har vi tipsen för dig! Här nedan har vi samlat de bästa lösningarna och inredningsdetaljerna för det lilla hemmet. Du väljer själv om du vill använda dig av några få eller om du vill tillämpa alla.

Bästa inredningen för ett litet boende

Förvaring – Den som bor litet kommer att vara i behov av många förvaringsmöjligheter som inte tar upp för mycket plats. Använd dig av ytor som är “bortglömda”, t.ex. utrymmet under sängen. Har du möjlighet så kan du dessutom använda dig av vägghängda hyllor och möbler. Genom att hänga möblerna på väggen så frigör du fortfarande väldigt mycket golvyta.

Nätta möbler – Visst är det där vitrinskåpet i massivt ek från mormor väldigt vackert, men det kommer troligtvis inte att passa in bra i ditt lilla hem. Ett litet hem behöver också mindre möbler för att det ska finnas en balans och för att inte rummet ska se för “tungt” ut. Välj gärna genomskinliga möbler, t.ex. stolar och bord i glas om du har möjlighet. Skippa sängramen, du behöver den inte ändå.

Möbler du kan vika undan – Det är inte ovanligt att man vill få ett litet hem att både se och kännas större och då är det bra att satsa på möbler som du enkelt kan plocka fram och undan när du känner för det. Det kan t.ex. vara ett vikbart bord till köket eller varför inte se till att ha några extra vikbara stolar i garderoben när det är dags för besök. När du inte använder dem kan du enkelt stuva undan stolarna igen.

Ljusa färger – Oavsett om det är en ny matta som du ska köpa, en ny säng, soffa, ett nytt matbord eller nya gardiner så är det helt klart ljusa färger du ska satsa på. Ljust förstorar och får ditt hem att se större och luftigare ut. Kom ihåg att “ljust” inte behöver betyda vitt. Våga testa andra färger med en ljusare nyans.

kheera