Inred ett större hem

Det finns många fördelar med att bo i ett större hus eller lägenhet. Du har mycket mer yta att röra dig på och förvaringsmöjligheterna är oändliga. Familj och släktingar kan med enkelhet komma över på besök och kanske har du till och med ett gästrum där folk kan sova över. Som om detta inte vore nog så är ditt större hem också mycket enklare att inreda och det är lättare att välja rätt typ av möbler, eller?

Jo, visst är det så att det är enklare att inreda ett större hem, men det betyder inte att du inte måste tänka efter innan du väljer möbler, speciellt när det kommer till storleken på dessa. Ett vanligt inredningsmisstag i ett litet hem är att man väljer för stora och tunga möbler, men visste du att det inte är helt ovanligt att man även väljer för små möbler trots att man bor större?

I ett stort hem har du dock väldigt mycket yta att jobba med och majoriteten av möbler lämpar sig bra. Se bara till att du inte väljer för små möbler för att förhindra att ditt hem ser ut som ett dockskåp. Här kan du tillämpa den mycket uppskattade två tredjedelars-regeln för att få fram exakt storlek på dina möbler. Regeln går ut på att du köper möbler som består av två tredjedelar av den vägg (eller annan möbel) som den står framför.

Undvik att övermöblera

Bara för att du har ett stort hem betyder det inte att du ska övermöblera och trycka in möbler på varenda fri vägg- och golvyta som du har. Satsa på hållbar inredning och välj föremål som du vet att du kommer trivas med länge.

kheera