Inred det omöjliga utrymmet med ett smart konsolbord

Alla har vi de där omöjliga utrymmena hemma, det vill säga en plats som känns svår att möblera. Det kan vara att utrymmet är för smalt eller ligger under ett snedtak. Då är lösningen på ditt problem nästan alltid att införskaffa ett konsolbord.

Den här typen av bord har inte så brett djup, men ofta en generös längd. Det gör att det går utmärkt att ställa ett snyggt konsolbord nästan var som helst, till exempel i en trång hall. Borden finns i många fina modeller så att du kan hitta ett som passar din inredningsstil.

Tänk på det här när du väljer konsolbord

Innan du köper ett konsolbord är det bra att tänka på några saker. Den första frågan du bör ställa dig är hur bordet ska användas. Ska det till exempel stå i en hall är det bra om det finns hyllor eller lådor för förvaring. Vill du använda ditt konsolbord som ett snyggt sideboard för prydnader kan det vara bra om bordet inte är så detaljrikt. Årets inredningstrender har inneburit mycket enkla och mjuka former samt naturmaterial. Därför är det helt rätt med ett konsolbord som är trärent, men du ska naturligtvis låta din egen stil bestämma när du gör ditt val. Om du föredrar möbler i gustaviansk stil så är det naturligtvis ett sådant bord du ska satsa på. Du vet bäst vad som passar hemma hos dig.

Perfekt för små utrymmen

Bor du litet? Då är ett konsolbord bra och kan fylla många olika funktioner. Placera det till exempel bakom soffan för en extra avställningsyta, eller låt det stå i hallen så att det kan användas både som förvaring och en plats att lägga ifrån sig nycklarna på. Här kan du läsa om fler tips på smart inredning för trångbodda.

En annan fördel med ett konsolbord är att de ofta är ganska lätta och enkla att flytta på. Bor du litet går det därför utmärkt att flytta runt bordet och använda det just där du har behov för det för tillfället.

Skapa stilleben och visa dina finaste saker

Förutom en praktisk avställningsplats är ett konsolbord en perfekt plats att göra vackra stilleben på. Vem blir inte glad av att mötas av något vackert redan i hallen? Stilleben behöver inte vara svåra att ordna. Det kan faktiskt räcka med en hög vackra böcker och en kruka med en grön växt ovanpå. När du inreder ditt bord bör du tänka på dynamiken. Blanda därför föremål med olika höjd och nyanser.

kheera