Så väljer man det rätta golvet

Det finns några saker att fundera på innan man börjar med att renovera och inreda sitt hem. Det gäller att ha en plan och en vision över hur man vill att hemmet ska se ut för att sedan kunna göra allting stegvis. På så vis blir det lättare med inköp av material, val av färger och så vidare.

När man ska renovera bör man välja material anpassat efter de olika rummen och delarna av huset. Något som verkligen är viktigt att välja beroende på vart i huset det ska sitta är golven. Hallen och köket kan behöva ett mer hållbart och tåligt material än vad tv-rum eller sovrum kan göra. Detta beror på att just i köket och hallen kan golven komma att slitas på mer än de andra delarna.

Men generellt bör man välja ett golv som är tåligt och hållbart för att det ska kunna klara sig år efter år.

Välj rätt

Det finns många typer av golv på marknaden vilket kan göra valet svårare än vad det egentligen är. För självklart vill man ha något som är snyggt men det måste ju även vara tåligt. Ett material som används mycket idag är laminatgolv. Laminatgolv är väldigt snygga och kommer i många olika färger. Men de är inte riktigt så tåliga som man kan tro, laminat är känsligare för repor och fukt än många andra golvtyper och material.

Något annat som är mindre känsligt, hållbart och snyggt är trägolv.

Det finns många fördelar med att välja trägolv då det är något som kommer att hålla år efter år om man sköter om sina golv. Och när de väl blir slitna kan man slipa sitt trägolv och ge det nytt liv igen. På https://k3golv.se kan man få expertis hjälp med att ta hand om sitt fina golv. Däremot bör man inte använda sig av trägolv till badrum, tvättstuga eller våtutrymmen då trä är känsligt mot fukt.

För delar av hemmet som utsätts mer för fukt bör man använda sig av klinker. Klinker är ett material som både är hållbart och riktgt snyggt. Det passar perfekt att ha till köket, badrummet eller hallen då klinker tål mer och inte är lika känslig mot fukt som annat material kan vara. Däremot kan klinkergolv bli väldigt kalla och därför kan det vara bra att ha inbyggd värme i golvet. På så sätt slipper man frysa om fötterna efter en varm och härlig dusch.

kheera