Hitta ditt drömboende

Att leta bostad är inte helt lätt. Dels behöver du hitta något som passar dina behov, dels är det skönt att hitta något som redan från början passar dig stilmässigt. Konkurrensen på bostadsmarknaden är hård, därför kommer här några tips på hur du kan hitta ditt drömhus.

Var först

Att vara först på bollen är alltid bra. Det finns hemsidor som listar kommande bostäder till salu så att du kan veta vad som kommer att finnas tillgängligt innan det ens kommit ut på marknaden. Det är bra eftersom du då får tillgång till ett större utbud, samt har god tid att räkna på hur mycket pengar du skulle kunna tänka dig att lägga på objektet. Kort sagt minskar det risken för förhastade och ej genomtänkta beslut. Det är dock bra att kunna agera ganska snabbt eftersom bostadsmarknadens priser ökar kraftigt.

Tänk kreativt

Kanske finns din drömbostad redan där ute? Problemet är bara att någon annan redan bor där. Då är det aldrig fel att formulera ett trevligt brev och fråga om fastigheten är till salu. De flesta fastighetsägare reagerar positivt och vill kanske till och med sälja. Var dock beredd på att vissa kan bli stötta. Aftonbladet listar här ytterligare tio tips för att lyckas med bostadsköpet. Kanske misströstar du eftersom det känns som de flesta fastigheter är för dyra. Då kanske generationsboende skulle kunna vara något för dig? Det blir allt vanligare att man flyttar ihop över generationsgränserna. På så sätt kan man finansiera köp av en större bostad och dessutom finnas där för varandra. Det gäller kort och gott att vara lite kreativ för att kamma hem drömhemmet.

kheera