90-talet är tillbaka

90-talet är tillbaka och då talar vi inte om det nya modet på kläder som cirkulerar, utan att 90-talet även har letat sig in i våra hem igen. Det finns en hel del trender som är nya för 2019, men som tydligt har inspirerats från årtiondet då lavalampor och saccosäckar var hetare än någonsin. Nu är det dock inte dessa två inredningsprylar det handlar om, utan andra typer av detaljer.

Något som tydligt kommer att bli en riktigt het inredningstrend är de färgade glasen. Du minns säkerligen de sicksack-formade vaserna som man mer än gärna ställde på rad. Färgat glas kan nu ses på allt från ljusbehållare, lampor, vaser och skålar, men även de oregelbundna formerna från 90-talet kommer att göra entré. Vill du få till den riktiga känslan satsar du på ett vardagsrumsbord med just denna typ av design och för att skapa en balans i inredningen slänger du in lite skandinavisk och avskalad stil på det, t.ex. pinnstolar.

Sist, men inte minst, kommer det att vara mycket färger och mönster som gäller. Färger som gult, orange och grönt är väldigt inne och detsamma gäller för storblommiga mönster. Vill du inte klä om hela soffan så välj diskretare alternativ, t.ex. en blommig lampskärm.

kheera