Mer färger och mönster

Vill du hålla samma takt som inredningsexperterna är det mönster och färger du ska satsa på under 2019, men kom ihåg att göra det med måtta. Grundfärgen för 2019 är nämligen beige och även grått håller ett stadigt tag ännu. Väljer du för mycket färger och olika typer av mönster i ditt hem är det lätt att skapa en känsla av att befinna sig på en cirkus och vi gissar att detta inte är vad du är ute efter.

Med det sagt betyder det inte att du inte ska våga ta ut svängarna lite. Den kalla, vita och avskalade trenden har blåst förbi och nu vill man ta in färgerna igen. När det kommer till mönster av olika slag kanske man främst väljer att fokusera på väggar och tapeter (och det med all rätt), men mönster kan även lämpa sig utmärkt på t.ex. golv och möbler. Med hjälp av pensel och färg kan du enkelt skapa vackra mönster på dina möbler och även dekorplast är en stor favorit. Vill du skapa mönster på golven fixar du det enkelt med hjälp av mattor eller varför inte göra en större renovering och byta ut golven helt.

Vilka färger bör man då satsa på? Som tidigare nämnt är det nu färgen beige som regerar, men för att få in de där små färgklickarna i hemmet är det gult, senapsgult, rosa, orange och grönt som gäller. Denna saliga blandning av färg och mönster kan vara det bästa som har hänt de annars tråkiga svenska hemmen på länge.

Leave a Reply

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked