All inredning från ett och samma ställe

När man inreder i sitt hem så är det en hel del saker som man behöver tänka på. De nya möblerna ska mätas upp så att man är säker på att de passar och man ska även se till att de har rätt färg och form. När man har gjort allt grovgöra vill man såklart bara vara klar med inredningen så fort som möjligt och då är det inte ovanligt att man gör ett av de vanligaste inredningsmisstagen som svenska hem har – man köper allt från ett och samma ställe.

Nu kanske du undrar vad som skulle vara så fel med det. Egentligen är det inget fel i att göra det, men du kommer att få ett hem som ser väldigt monotont ut och som helt och hållet saknar personlighet. Vi förstår såklart att det kan kännas både lockande och väldigt bekvämt att köpa hem allt från t.ex. IKEA när du ändå befinner dig där, men frågan är hur länge du kommer vara nöjd med ditt hem om du gör det.

Enligt inredningsexperterna och magasinen är det alltid bäst att försöka kombinera inredning från olika butiker och märken. Det kan t.ex. vara så att du köper soffan från en affär och matbordet från en annan. Glöm inte bort att titta i second hand butiker. Här kan man i många fall hitta riktiga guldklimpar till möbler som har både charm, personlighet och karaktär. Du kommer dessutom att få möblerna till ett mycket bättre pris och kan själv välja om du vill behålla den ursprungliga designen eller om du t.ex. vill måla om dem.

Lösningen är alltså att blanda. Du behöver inte besöka fem olika butiker för att lyckas, men försök åtminstone att välja inredning från 2-3 stycken som du tycker om och som har ett bra utbud.

kheera